Home » Rising Stars Tennis Tour » Belgen succesvol in enkelspel Duinbergen

Belgen succesvol in enkelspel Duinbergen

Belgen succesvol in enkelspel Duinbergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag werden in Duinbergen de wedstrijden van de tweede ronde afgewerkt. Zes Belgen plaatsten zich voor de kwartfinales.

Drie Belgische duels stonden er donderdag op het programma in Tennisclub Duinbergen. Het eerste Belgische duel startte om 10 uur tussen vijfde reekshoofd Joris De Loore (ATP-591) en Stijn Meulemans (ATP-1116). Rising Star De Loore haalde het met 7-5 en 6-4.

Jolan Cailleau (ATP-2195) zorgde voor een verrassing in de tweede ronde door achtste reekshoofd Clément Geens (ATP-618) uit te schakelen met 6-2 6-2. Cailleau bereikt zijn eerste kwartfinale op een Futurestoernooi.

Rising Stars Omar Salman (ATP-792) (foto, rechts) en Jonas Merckx (ATP-733) (foto, links) speelden een sterke wedstrijd. Salman, vorige week winnaar in Knokke, boekte zijn zevende zege op rij. De eerste set moest hij nog aan een sterk spelende Merckx laten, maar de tweede en derde set gingen telkens met 6-4 naar de 19-jarige Salman.

De wedstrijd tussen Julien Dubail (ATP-551) en de Chileen Ricardo Urzua-Rivera (ATP-860) kende een vreemd verloop. De eerste set ging vlot met 6-1 naar derde reekshoofd Dubail. In de tweede set ging het gelijk op en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin was de Chileen de sterkste met 7-2. In de derde set kon de Chileen zelfs geen enkel spelletje meer winnen: 6-0.

Eerste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-294) had opnieuw drie sets nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De eerste set verloor hij met 7-5 van de Braziliaan Caio Silva (ATP-684). In de twee volgende sets ging het vlotter voor de 21-jarige Cagnina en haalde hij het met 6-1 en 6-3.

Benjamin D’Hoe (geen ranking) schakelde de Nederlander Wouter Adriaansen (geen ranking) uit met 6-4 en 6-2 en plaatst zich voor de eerste keer in zijn carrière voor de kwartfinales van een Futurestoernooi.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws