Home » Grand Slam » Roland Garros » Belgen weggespoeld op Roland Garros

Belgen weggespoeld op Roland Garros

De tweede dag van de kwalificaties van Roland Garros zijn geen groot succes geworden. Door slecht weer in en rond Parijs, werden meer dan de helft van de wedstrijden geannuleerd en verplaatst naar donderdag. De twee Belgen die wel in actie kwamen, verloren dan weer hun wedstrijd.

Dinsdag was een topdag voor de Belgen op Roland Garros. Zowel Ruben Bemelmans (ATP-164), Kimmer Coppejans (ATP-221), Maxime Authom (ATP-234) en Niels Desein (ATP-235) wonnen hun wedstrijd en zouden op woendag hun tweede ronde al moeten spelen. Het miezerige weer had dat echter anders gepland. Voor iedereen behalve voor Desein werd die wedstrijd al rond de middag afgeschaft. Toen het echter in de late namiddag opnieuw begon te plenzen, kreeg ook hij te horen dat hij niet meer zou hoeven te tennissen.

Toen het ruim na de middag toch droog werd, was het An-Sophie Mestach (WTA-149) die als eerste de gemalen baksteen mocht betreden. Voor Mestach was het de eerste keer dat ze bij de volwassenen aantreede op het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Lang duurde dat optreden echter niet. Na welgeteld drie punten was de wedstrijd al afgelopen. Bij 15-30 besloot de Belgische dat het geen zin meer had om nog door te doen, en sloot ze het toernooi al meteen af. De schouderblessure die ze vorige week in Japan opliep, was nog niet volledig genezen en verhinderde de Belgische dus om haar kansen naar behoren te verdedigen.

Even later was het de beurt aan Germain Gigounon (ATP-260) die zijn stilgelegde eerste ronde van dinsdag – ook al door de regen – moest afwerken. Startende vanaf een 5-6-stand duurde het toch lang voordag Gigou bij de les was. Zijn tegenstander, de Argentijn Guido Pella (ATP-120), aarzelde niet en snelde naar een 5-7 0-4-voorsprong. De wedstrijd leek afgelopen, maar net op tijd schoot Gigounon dan toch nog wakker. Hij begon op zijn niveau te spelen en liet een verbijsterde Pella achter. Met zes games op rij kwam hij terug volledig in de partij: 6-4. Een spannende derde set moest dus de beslissing brengen. Initieel ging die heel gelijk op. Een break diep in de set kostte Gigounon echter zijn hoofd en met 4-6 moest hij zich alsnog gewonnen geven.