Home » Geen categorie » Belgen winnen in Griekenland

Belgen winnen in Griekenland

Belgen winnen in Griekenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steffi Distelmans (WTA-1 022) heeft op het ITF-toernooi van Heraklion ($ 10 000; Griekenland) het vierde reekshoofd verslagen en stoot zo door naar de tweede ronde. Ook Magali Kempen (WTA-785) en Michaela Boev (WTA-1 063) wisten zich naar de tweede ronde te hijsen.

Distelmans begon sterk aan de wedstrijd tegen de vierde geplaatste Emilie Francati (WTA-684) maar kon de eerste set net niet winnend afsluiten 6-7 (5). In de tweede set knokte Distelmans om in de wedstrijd te blijven en met succes: 6-3. De beslissende derde set werd opnieuw met een tiebreak beslist, maar deze keer kon Distelmans wel aan het langste eind trekken: 7-6 (0).

Ook de andere twee Belgen wisten hun eerste ronde te winnen. Kempen won vlot van de Franse Lucie Waergnier (WTA-1237) in twee sets: 7-5 en 6-1. Michaela Boev (WTA-1063) begon dan weer moeizaam aan haar wedstrijd tegen kwalificatiespeelster Vasiliki Karvouni (GR) en verloor de eerste set 2-6. Boev kon meteen terugslaan en won zo de tweede set met 6-2. Net als voor Distelmans, moest ook voor Boev een tiebreak de beslissing brengen. Maar ook zij wist deze te winnen: 7-6 (3).

Magali Kempen - © Magali Kempen
Magali Kempen – © Magali Kempen

In de tweede ronde krijgt Boev het tweede reekshoofd Despina Papamichail (WTA-551) voorgeschoteld, terwijl Kempen het opneemt tegen het zesde reek hoofd Mira Antonitsch (WTA-667). Distelmans zal het in de tweede ronde opnemen tegen Ioana Ivan (WTA-1 084).

koen

koen

Meer nieuws