Home » Billie Jean King Cup » België blijft jaar langer in Europees-Afrikaanse zone Fed Cup

België blijft jaar langer in Europees-Afrikaanse zone Fed Cup

België blijft jaar langer in Europees-Afrikaanse zone Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee duels tegen Luxemburg en Nederland maakt het Belgische Fed Cup team geen kans meer op promotie naar wereldgroep II. De groepswinst is voor Nederland, op vrijdag strijden België en Kroatië om de tweede plaats.

België was nochtans uitstekend gestart aan de Fed Cup week door een makkelijke 3-0 zege tegen Luxemburg. Van Uytvanck (WTA-114) klopte Schaul (NR) met 6-1 6-7(5) 6-1, terwijl Wickmayer (WTA-73) afstand nam van Cremer (WTA-1024) met 6-4 6-4. In het dubbelspel waren Wickmayer en Mestach met 6-2 6-2 te sterk voor Schaul en Cremer.

An-Sophie Mestach (WTA-123) nam de plaats in van Van Uytvanck in het duel tegen Nederland, maar ging met 5-7 3-6 onderuit tegen de lager gerangschikte Hogenkamp (WTA-205). Ook Wickmayer kende een dipje, ze verloor met 2-6 5-7 van Bertens (WTA-124). Ook in het dubbelspel konden Mestach en Van Uytvanck de eer niet redden, ze verloren in een spannende wedstrijd met 3-6 7-6 6-7 van Kerkhove/Krajicek. Door de 3-0 overwinning tegen België is Nederland zeker van de groepswinst.

België komt op vrijdag nog in actie tegen Kroatië in een duel om de tweede plaats. Het verlies kwam hard aan bij het Belgische team, die dus nog een jaartje in de “derde klasse” aan de slag moeten..

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws