Home » Geen categorie » België boven in Almere

België boven in Almere

België boven in Almere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze Belgische junioren zijn uitstekend op dreef op het Grade 4 Indoor toernooi van Almere. Bij de jongens krijgen we een volledig Belgische finale tussen Zizou Bergs (ITF-340) en Laurens Verboven (ITF-416). Bij de meisjes bereikte Lara Salden (ITF-910) de finale.

Vierde reekshoofd Zizou Bergs is bezig aan een uitstekende reeks, in december pakte hij de titel in Burundi en ook in Almere won hij reeds vier wedstrijden op rij. In de eerste en tweede ronde moest hij telkens een setje prijsgeven, maar vanaf de kwartfinale ging het een stuk vlotter. In de halve finale was hij met 6-2 en 6-4 te sterk voor tweede reekshoofd Matej Vocel (ITF-318).

In de finale moet Bergs het opnemen tegen Laurens Verboven. Het zesde reekshoofd schaarde zich zonder setverlies bij de laatste vier, waarin hij een spannend duel uitvocht met topreekshoofd Lukas Vejvara (ITF-260). Met 6-4 6-7(5) en 6-4 knokte hij zich naar de finale. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide landgenoten.

Ook Lara Salden kent een topweek in Almere. De 16-jarige speelster van de Kim Clijsters Academy schakelde in de eerste ronde vijfde reekshoofd Eva Vedder (ITF-493) uit met 6-3 en 6-2. Daarna ging ze door op haar elan, en in de halve finale was ze met 6-2 6-2 te sterk voor Lea Groualle (ITF-1324). In de finale wacht een duel met topreekshoofd Isolde De Jong (ITF-192) uit Nederland. Vorig jaar was de thuisspeelster met 6-0 6-0 te sterk voor Salden, die zondag revanche kan nemen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws