Home » Billie Jean King Cup » België en Servië in evenwicht na dag één

België en Servië in evenwicht na dag één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na dag één van de Fed Cup staat het 1-1 in het duel tussen Servië en België. Kirsten Flipkens (WTA-60) verloor verrassend de eerste wedstrijd, maar Yanina Wickmayer (WTA-42) bezorgde België een belangrijk eerste punt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado moest Flipkens als eerste de gravelbaan op tegen Aleksandra Krunic (WTA-120). De Servische ging in de eerste set meteen door de opslag van Flipkens en wist de voorsprong vast te houden. Na 41 minuten haalde de Servische de eerste set met 4-6 binnen.

Yanina Wickmayer - © Tennis Vlaanderen
Yanina Wickmayer – © Tennis Vlaanderen

In de tweede set nam Flipkens meer initatief, ze kon een kloofje slaan, maar Krunic kwam telkens terug. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kreeg Flipkens twee setballen. Onze landgenote kon de setpunten echter niet benutten en zag hoe Krunic wel haar tweede matchpunt verzilverde. Set twee ging met 6-7(8) naar Servië.

Wickmayer stond in de tweede wedstrijd onder druk om België toch een punt te bezorgen op de openingsdag. In een spannende eerste set tegen Jovana Jaksic (WTA 185) wist ze telkens even uit te lopen, maar de Servische vocht zich steeds terug in de set. Bij 5-5 forceerde ‘Wicky’ de beslissende break en ze haalde even later de eerste set met 7-5 binnen. In de tweede set was de veer gebroken bij Jaksic, ze won gen enkel spelletje meer en Wickmayer stormde door naar 6-0 setwinst.

Op zondag volgen nog twee enkelwedstrijden en een afsluitende dubbelwedstrijd. Inzet van het duel is een plaats in Wereldgroep II in 2017.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS