Home » Davis Cup » België gaat ondanks moeilijke omstandigheden voor winst tegen Bolivië

België gaat ondanks moeilijke omstandigheden voor winst tegen Bolivië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Belgische Davis Cup-team moet dit weekend aan de bak tegen Bolivië. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld in Paraguay.

Geen glitter en glamour voor het Belgische Davis Cup-team in Paraguay. Het Belgische team hoopt promotie af te dwingen uit Wereldgroep I en zakte met debutanten Zizou Bergs (ATP-191) en Michael Geerts (ATP-289) naar het duel. Weinig luxe op het resort, naast de tennisbaan en de kleedkamers is er eigenlijk niks. Het duel wordt ook niet in beeld gebracht.

Van Herck kijkt toch vol vertrouwen naar de ontmoeting: “We hebben ondertussen een bepaalde routine ontwikkeld met de staff om de juiste sfeer te kunnen creëren. Ancien Ruben Bemelmans (ATP-221) kan met zijn ervaring de groep op sleeptouw nemen. In drie van de vijf matchen gaan we als favoriet van start. Maar we gaan waakzaam moeten zijn, want in de Davis Cup kan het alle kanten uit. Ook de wind en het variabele weer kunnen een rol spelen”.

Voor Bergs is het een speciaal debuut: “Ik droomde ervan om deze competitie te spelen voor een uitbundig thuispubliek in een mooie zaal, maar de omstandigheden zijn hier anders. Net zoals in mijn eigen carrière moet ik naar zoiets toewerken, maar ik vind het nog steeds een enorme eer om voor mijn eigen land te spelen. Hopelijk kunnen we volgend jaar in België spelen voor vele fans”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS