Home » Grand Slam » Roland Garros » België haalt maximum van de punten op Roland Garros

België haalt maximum van de punten op Roland Garros

België haalt maximum van de punten op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vier Belgische mannen speelden vandaag hun eerste kwalificatieronde op Roland Garros. Alle vier deden ze dat tegen een hoger gerangschikte speler, minimum 19 plaatsen en maximum 107 plaatsen verschil. Maar belangrijker, alle vier kwamen ze als winnaar uit de bus.

Maxime Authom (ATP-234) en Niels Desein (ATP-235) kregen de eer om al direct om 10 uur de debatten te openen in Parijs. Authom had tot op het allerlaatst moeten wachten voordat hij werd toegelaten in de kwalificaties, maar daar bedankte hij voor door zijn tegenstander Juan Ignacio Londero (ATP-209) in twee sets aan de kant te zetten: 6-2 en 7-5. Ook Niels Desein schaarde zich rond dezelfde tijd bij de gelukkigen. Hij zorgde meteen voor een verrassing door zonder veel problemen twintigste reekshoofd, en de meer dan 100 plaatsen hoger gerangschikte, Thiemo De Bakker (ATP-128) uit te schakelen met 6-3 en 6-4.

Even later was het de beurt aan Ruben Bemelmans (ATP-164) en Kimmer Coppejans (ATP-221) om de Belgische eer in Parijs te verdedigen. Voor Bemel zag het er echter al heel snel slecht uit. Adrian Ungur (ATP-132), het 24ste reekshoofd, startte verschroeiend en gaf de Belg geen enkele kans. Na amper 28 minuten zagen veel mensen Bemelmans al richting huis vertrekken: 1-6. Hijzelf bleef echter vechten voor elk punt en was vastberaden om een ronde verder te gaan. En dat loonde. Hoewel Ungur telkens de bovenhand leek te hebben, kwam Bemelmans keer op keer terug. Ungur kraakte en met 6-3 en 6-4 boekte ook Bemel een plaatsje in de tweede ronde van de kwalies.

Tot slot volbracht ook Kimmer Coppejans (foto) zijn opdracht met verve. Ilija Bozoljac (ATP-202) kon de ex-junior kampioen in de eerste set nog tot een tiebreak dwingen (7-2), maar veel meer kon de Serviër niet doen. In de tweede set moest hij toekijken hoe Coppejans het laken volledig naar zich toe trok: 6-2.

In de volgende ronde wacht Ruben Bemelmans Coppejans op. De Daviscup-maatjes kennen elkaar natuurlijk maar al te goed, maar officieel speelden ze nooit eerder tegen elkaar. Niels Desein mag dan weer de baan op tegen een voor hem onbekend jonkie. Met zijn achttien jaar is Thanasi Kokkinakis (ATP-393) een van de talenten waarop de Australiërs hun hoop hebben gevestigd. Tot slot ontmoet ook Maxime Authom een Australiër: 28ste reekshoofd Samuel Groth (ATP-143). Voor hen wordt het eveneens de eerste ontmoeting.

Eén Belgische man heeft de tweede kwalificatieronde nog niet bereikt. Germain Gigounon (ATP-260) speelde een knappe partij tegen het Argentijnse veertiende reekshoofd Guido Pella (ATP-120), maar bij de ontknoping van de eerste set bij 5-6 en *15-15 werd de partij verstoord door regen. Woensdag wordt de partij hervat, maar dan zal het vooral Pella zijn die zichzelf moet bewijzen. Bij 4-5 kreeg hij namelijk een setpunt om zichzelf op een comfortabele voorsprong te zetten, maar Gigounon werkte het weg en maakt zo nog steeds kans op setwinst.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws