Home » Geen categorie » België heeft acht nieuwe juniorenkampioenen na strijd in Brussel

België heeft acht nieuwe juniorenkampioenen na strijd in Brussel

België heeft acht nieuwe juniorenkampioenen na strijd in Brussel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Primrose Club in Brussel werd afgelopen weekend gespeeld voor de titel van Belgische juniorenkampioen, en dat in acht verschillende categorieën. Vijf junioren die zich vorige week nog tot Vlaams kampioen kroonden, schreven nu ook de Belgische titel op hun naam.

Zoals de traditie het wil, staat het einde van september bij de junioren altijd in het teken van de outdoor kampioenschappen. Nadat vorige week de Vlaamse kampioenen al werden gekroond tijdens het Feest van de Jeugd, was het afgelopen weekend tijd voor de Belgische kampioenen tijdens de Coupe de Borman.

– 10-jarigen

Sofia Costoulas - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Sofia Costoulas – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

In de jongste categorie waren de finales volledig Vlaams. Bij de jongens werd het een heruitgave van de halve finale van op het Feest van de Jeugd. Ook nu bleek Nyo Van Dyck de sterkste tegen Maarten Vandevijvere. Na 4-3 en 4-0 mag Van Dyck zich het komende jaar Belgisch kampioen noemen.

Bij de meisjes valt die eer te beurt aan Flo Helsen. Zij versloeg in haar finale Morane Meyers. De eerste set ging vrij vlot naar Helsen met 4-1. In de tweede set werd het een stuk spannender, maar in de tiebreak was het opnieuw Helsen die aan het langste eind trok: 4-3.

– 12-jarigen

Ook bij de junioren jongen dan twaalf waren het de spelers van Tennis Vlaanderen die aan het feest waren. Pierre-Yves Bailly voegde met gemak na de Vlaamse nu ook de Belgische titel toe aan zijn palmares. Met 6-0 en 6-1 rekende hij eenvoudig af met Alexander Blockx.

Gauthier Onclin - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Gauthier Onclin – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Ook bij de meisjes was het de Vlaamse kampioene die met de titel ging lopen. Valentina Khrebtova versloeg Sofia Costoulas in twee sets. Costoulas, die vorig jaar nog de titel won bij de meisjes onder de tien, maakte nooit echt een kans tegen Khrebtova. Het werd 6-3 en 6-1.

– 14-jarigen

Vicky Van de Peer en Gauthier Onclin waren de feestbeesten van dienst bij de spelers tot veertien jaar. Van de Peer versloeg daarvoor in de finale Cloë Ruette. Hoewel Van de Peer in de eerste set weinig weerwerk kreeg van Ruette (6-0), was dat in de tweede set net even anders. In een spannende set viel de beslissing pas helemaal op het eind. Met 7-5 mocht Van de Peer de trofee in ontvangst nemen, een trofee die mooi zal staan naast die van het Vlaams kampioenschap.

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Axana Mareen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Bij de jongens was Gauthier Onclin de sterkste. De Waal kende in de finale weinig problemen met Briek Thijssen en stuurde hem met 6-1 en 6-2 van het veld. Onclin treedt zo in de voetsporen van Maxim Verboven, die vorig jaar de beste was bij de jongens jonger dan veertien jaar.

– 16-jarigen

In de hoogste categorie was er ook meteen de spannendste match. Bij de meisjes was het Gitte Heynemans die de eerste set met 4-6 wist te pakken tegen Axana Mareen. De Vlaams kampioene liet zich echter niet zomaar doen en sloeg even later terug met 6-3 in set twee. In de derde en beslissende set was het opnieuw Mareen die aan het langste eind trok. Met 6-3 kroonde ze zich nu ook tot Belgisch kampioene. Ze volgt Chelsea Vanhoutte op.

Zizou Bergs - © Zima Fotografie, zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie, zima.be

Bij de jongens was de titel weinig verrassend voor Zizou Bergs. Bergs, die dit jaar bijna alles won wat er in België te winnen viel, maakte in de finale korte metten met Nicholas Rennie. Vorig jaar stond Rennie nog in de finale van de jongens onder de veertien jaar, en dit jaar deed hij die prestatie dus over bij de jongens tot en met zestien jaar. Maar tegen Bergs maakte hij nooit echt een kans. Met 6-2 en 6-1 sloeg Bergs zijn slag en kan hij nu een jaar lang als Belgisch kampioen het plein opstappen. Bergs neemt zo de titel over van Lukas Daels.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws