Home » Davis Cup » België is klaar voor duel met Finland: “Op papier zijn we favoriet, maar Ruusuvuori is gevaarlijk”

België is klaar voor duel met Finland: “Op papier zijn we favoriet, maar Ruusuvuori is gevaarlijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Belgische Davis Cup-team is aangekomen in Espoo, waar vrijdag en zaterdag het duel met Finland op het programma staat. Spelers en coach blikken vooruit op de ontmoeting.

Kapitein Johan Van Herck wikt en weegt onze kansen tegen Finland: “Emil Ruusuvuori (ATP-71) is het speerpunt van de ploeg en met Harri Heliovaara (ATP D-50) hebben ze een erg goede dubbelspeler. De vorm van België is gekend, maar in de Davis Cup kunnen we altijd iets meer. In het verleden hebben we al bewezen dat de ploeg boven zichzelf uit kan stijgen, de wil en de attitude zijn er alvast”.

Goffin: “Blij terug bij de ploeg te zijn”

David Goffin - © Tennis Vlaanderen
David Goffin – © Tennis Vlaanderen

David Goffin (ATP-68) keert dit weekend terug in de ploeg. De Luikenaar beseft dat het niet eenvoudig wordt: “Op papier zijn we favoriet, maar Ruusuvuori is een erg goede speler. In Doha speelde ik er een goede wedstrijd tegen, maar ik kon het niet afmaken. De sfeer in het team is goed, we hebben allemaal nog niet veel vertrouwen kunnen opdoen dit seizoen, maar we amuseren ons en zijn klaar voor de strijd. Op training loop het goed, ik hoop dat ook in de wedstrijd zelf te kunnen laten zien.”

Coppejans: “Ik denk dat België licht favoriet is”

Kimmer Coppejans - © Tennis Vlaanderen
Kimmer Coppejans – © Tennis Vlaanderen

Kimmer Coppejans (ATP-214) begon matig aan het seizoen, maar is blij om België te kunnen vertegenwoordigen: “De resultaten vielen begin dit jaar wat tegen, ik hoop hier een goede week te hebben en daarop verder te kunnen bouwen. Voorlopig gaat alles goed, het is een fijne baan, de sfeer in het team zit goed en tegen vrijdag zullen we er volledig klaar voor zijn. Ruusuvuori is een erg goede speler, zeker op hardcourt indoor. Ik denk dat België licht favoriet is en hoop dat deze ploeg het kan waarmaken. Het is ook fijn dat David er terug bij is, het voelt opnieuw vertrouwd aan.”

Bergs: “Ik wil de beste versie van Zizou laten zien”

Zizou Bergs - © Tennis Vlaanderen
Zizou Bergs – © Tennis Vlaanderen

Zizou Bergs (ATP-163) kijkt uit naar het duel tegen zijn leeftijdsgenoot Ruusuvuori: “We hebben vroeger vaak tegen elkaar gespeeld, zelfs nog een kamer gedeeld. Op de ranking heeft hij nog wel een stapje voor op mij, ik denk dat het een spannende ontmoeting zal worden, we hebben allemaal kans om te winnen. Ik had misschien iets meer verwacht van mijn start van het seizoen maar ik weet wat ik nodig heb om mijn beste spel naar voor te brengen en de beste versie van mezelf te laten zien.”

Gillé en Vliegen: “Het is nog een beetje zoeken, maar we werken hard”

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Tennis Vlaanderen
Sander Gillé en Joran Vliegen – © Tennis Vlaanderen

Sander Gillé (ATP D-31) en Joran Vliegen (ATP D-38) konden dit jaar nog niet echt overtuigen, maar zijn klaar voor het dubbelspel tegen Finland: “We hadden meer verwacht van de start van het jaar, het was niet dramatisch, maar ook niet wat we gehoopt hadden. We hebben een nieuwe coach en het is nog wat aanpassen. In Dubai hebben we nog goed kunnen trainen en we zijn allebei fit en gemotiveerd om met België naar de finaleronde te gaan. Ook leuk dat David er opnieuw bij is, dat geeft toch wel een boost.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS