Home » Davis Cup » België is op achtervolgen aangewezen in Davis Cup: Coppejans verliest slijtageslag

België is op achtervolgen aangewezen in Davis Cup: Coppejans verliest slijtageslag

België is op achtervolgen aangewezen in Davis Cup: Coppejans verliest slijtageslag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-184) is er niet in geslaagd om België het eerste punt te bezorgen in de strijd om het behoud in de wereldgroep van de Davis Cup. Hij ging in drie sets onderuit tegen Khumoyun Sultanov (ATP-421).

In het eerste duel van de ontmoeting tussen België en Oezbekistan nam de 29-jarige Coppejans het op tegen de 24-jarige Sultanov. Onze landgenoot nam een goede start en dwong meteen drie breakpunten af, maar kon geen break forceren. Ook in de volgende games waren er kansen voor Coppejans, meer beide spelers bleven lange tijd aan elkaar gewaagd.

(lees verder onder de post op X)

Bij 5-5 was het wel raak voor Coppejans, hij ging voor het eerst door de opslag van Sultanov. Onze landgenoot mocht serveren voor de set, kreeg een eerste setpunt, maar kon het niet afmaken. Sultanov bleef agressief spelen en forceerde een tiebreak. Coppejans had alweer de beste papieren en kreeg opnieuw drie setpunten. De Oezbeek redde telkens knap, terwijl er wat foutjes in het spel van Coppejans slopen, Sultanov greep de tiebreak met 6-7 (8).

Coppejans vecht terug

In set twee werd Coppejans meteen gebroken, maar hij herstelde meteen en ging door de opslag van zijn tegenstander. Halfweg de set blesseerde Sultanov zich aan de heup, en Coppejans wist een break te forceren. Bij 5-3 mocht onze landgenoot serveren voor de set, en bij het eerste setpunt was het raak : 6-3.

Thriller in set drie

De derde set begon meteen met een break voor Coppejans. Hij wist de voorsprong lange tijd vast te houden, maar een slordige zesde game zorgde voor een rebreak. Sultanov geloofde meer in zijn kansen en ging voor ieder punt. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin sloeg de Oezbeek meteen eenkloofje. Coppejans redde nog drie matchpunten en kwam terug tot 6-6, maar kraakte vervolgens: 6-8. De wedstrijd duurde meer dan drie uur.

Het Belgische Davis Cup-team onder leiding van Steve Darcis is dus op achtervolgen aangewezen. In de tweede enkelwedstrijd op zaterdag neemt Joris De Loore (ATP-166) het op tegen Sergey Fomin (ATP-700).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws