Home » Billie Jean King Cup » België kent dinsdag opponent in Fed Cup

België kent dinsdag opponent in Fed Cup

België kent dinsdag opponent in Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische Fed Cup-ploeg (ITF-22) kent dinsdagmiddag zijn tegenstander in de play-offs van Wereldgroep II. Op 16 en 17 april 2016 wacht een confrontatie met Servië (ITF-13), Canada (ITF-14), Polen (ITF-15) of Argentinië (ITF-16).

Het Belgische team van Ann Devries verzekerde zich afgelopen week in Eilat van de play-offs door al hun wedstrijden te winnen tegen Letland, Hongarije, Bulgarije en Groot-Brittannië. Alison Van Uytvanck (WTA-42), Ysaline Bonaventure (WTA-158), An-Sophie Mestach (WTA-151) en debutante Marie Benoit (WTA-280) vormden een solide team, en streden voor ieder punt.

Op basis van de landenranking was België geen reekshoofd bij de loting, net als Taiwan (ITF-27), Slovakije (ITF-17) en Oekraïne (ITF-20). Om de promotie naar Wereldgroep II af te dwingen, moet België voorbij Servië, Canada, Polen of Argentinië. Die eerste drie zijn verliezers uit de eerste ronde van Wereldgroep II. Servië verloor van Spanje, Canada van Wit-Rusland en Polen van de Verenigde Staten. De Argentijnen wonnen groep I in de Amerikaanse zone.

Bij de mogelijke tegenstrevers zitten enkele toppers, als is het nog niet zeker dat die zullen aantreden voor hun land. Jelena Jankovic (WTA-19) en Ana Ivanovic (WTA-20) behoren tot het Servische team, Eugenie Bouchard (WTA-58) speelt voor Canada en bij Polen is Agnieszka Radwanska (WTA-4) de topspeelster. Argentinië lijkt de haalbaarste kaart, met Maria Irigoyen (WTA-201) als best geplaatste speelster.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws