Home » Billie Jean King Cup » België klaar voor dag 1 van Billie Jean King Cup

België klaar voor dag 1 van Billie Jean King Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België zal op de eerste dag van de Billie Jean King Cup in actie komen tegen Wit-Rusland.

Op maandag 1 november zal de Billie Jean King Cup van start gaan in de Tsjechische hoofdstad Praag. De nieuwe formule van de voormalige Fed Cup start in de groepsfase met vier groepen van elk drie landen.

De winnaars van de vier groepen stoten door naar de halve finales. Frankrijk won de laatste editie van de Fed Cup in 2019 na een zege in de finale tegen Australië.

Het Belgische team zit in Groep B en speelt op de eerste dag tegen Wit-Rusland. Op dinsdag 2 november speelt België tegen Australië.

België zal vanaf half elf ‘s ochtends op Court 1 in actie komen. Er zullen drie partijen gespeeld worden: twee enkelmatchen en één dubbelmatch. De nominaties van de spelers zullen één uur voor de start van de duels bekendgemaakt worden.

Vier speelsters zullen de Belgische eer verdedigen in Praag: Elise Mertens (WTA-20), Greet Minnen (WTA-69), Ysaline Bonaventure (WTA-143) en Kirsten Flipkens (WTA-154).

(lees verder onder de instagrampost en de tweet)

In het Wit-Russische team ontbreken toppers Victoria Azarenka (WTA-27) en Aryna Sabalenka (WTA-2). De leden van het team zijn Aliaksandra Sasnovich (WTA-86), Yuliya Hatouka (WTA-228), Iryna Shymanovich (WTA-267), Vera Lapko (WTA-356) en Lidzyia Marozava (WTA D-87).

Coach Johan Van Herck kijkt met vertrouwen uit naar de Billie Jean King Cup: “Het was een geweldige voorbereidingsweek door de staf en de spelers. Wij zijn klaar om te vechten voor elk punt om elke uitdaging met ambitie aan te gaan, samen als één team.”

De partijen van het Belgische team zullen allemaal uitgezonden worden door de VRT. Je kan de matchen volgen op de website van Sporza of op tv op Canvas.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS