Home » Padel » België klaar voor WK padel in Dubai: “Vol vertrouwen voor de top 8”

België klaar voor WK padel in Dubai: “Vol vertrouwen voor de top 8”

België klaar voor WK padel in Dubai: “Vol vertrouwen voor de top 8”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 31 oktober tot en met 5 november vindt in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) het WK padel plaats. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen tekent België present.

Op het WK worden zestien vrouwen- en evenveel mannenteams telkens ingedeeld in vier poules. Uit elke poule gaan de twee beste teams door naar de eindronde, waarin dan gestreden wordt voor de titel.

Belgische padel vrouwen

In 2021 werden de Belgische padelvrouwen nog zesde op het WK in Qatar, een knappe prestatie die coach Thomas Deschamps dit jaar opnieuw op de top 8 doet mikken. “We willen zo dicht mogelijk tegen onze zesde plaats van vorig jaar eindigen. Dat zal geen gemakkelijke opdracht zijn met ploegen als Portugal en Zweden erbij dit jaar, maar ik heb het volle vertrouwen in onze ploeg dat we die top 8 kunnen en zullen halen.”

Speelsters: Helena Wyckaert, An-Sophie Mestach, Laura Bernard, Elyne Boeykens, Dorien Cuypers, Astrid Dierckx, Elizabeth Wyckaert, Michelle Van Mol

Belgische padel mannen

Ook de mannen trekken na hun 9e plaats vorig jaar met hoge verwachtingen naar het WK. “We hebben een erg sterke ploeg dit jaar”, blikt coach Juan Pablo Abarca De La Fuente vooruit. “Mijn ambitie is om een plaats in de top 8 te strikken. Om dat te bereiken, moeten we minstens de tweede plaats in de poulefase behalen. Dat is al een grote uitdaging op zich, maar het team en ik zijn erg enthousiast en gemotiveerd.”

Spelers: Bram Coene, Maxime Deloyer, Jeremy Gala, Clément Geens, Laurent Montoisy, Jérôme Peeters, Joris De Weerdt, Alec Witmeur

Volg de loting live

De loting van de poules staat gepland op 30 oktober. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn op Tennisplaza via deze link.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws