Home » Geen categorie » België kroont acht nieuwe Belgische juniorenkampioenen

België kroont acht nieuwe Belgische juniorenkampioenen

België kroont acht nieuwe Belgische juniorenkampioenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Leuven zijn zondag de finales gespeeld van de Coupe de Borman, het officiële Belgische Kampioenschap voor junioren. In vier verschillende categorieën werden nieuwe jongens- en meisjeskampioenen gekroond.

Raphaël Collignon - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Raphaël Collignon – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Nu het einde van het seizoen nadert, is het ook tijd om nieuwe Belgische kampioenen te zoeken. Vorige week werden Joachim Gérard en Els Verhoeven al gelauwerd in het rolstoeltennis, en deze week was het de beurt aan de junioren. Zowel in de categorie -10, -12, -14 als -16 bekampten het kruim van het Belgische tennis elkaar.

In de jongste categorie was Alessio Basile de beste bij de jongens. In een spannende eerste set tegen John Paternoster viel de beslissing pas in de tiebreak: 4-3 (7-5). Die tiebreak had Paternoster genekt, en Basile werd oppermachtig in de tweede set. Met 4-0 pakte hij die en ook meteen de Belgische titel.

Bij de meisjes was het een pak minder spannend. Eerste reekshoofd Sofia Costoulas had in de finale amper problemen met Amelie Van Impe. Met een straffe 4-1 en 4-0-zege mag Costoulas zich een jaar lang Belgisch Kampioen noemen.

Een categorie hoger was het Raphaël Collignon (foto rechts) die met de titel bij de jongens ging lopen. Op weg naar de finale had hij geen set laten liggen en ook in de finale wou hij niet al te veel zweet verspillen. Harold Huens kreeg niet veel kansen en moest zich tevredenstellen met vier games. Het werd twee keer 6-2.

Ook bij de meisjes in deze categorie was het niet heel spannend. Eerste reekshoofd Emeline De Witte keek daar in de finale tweede reekshoofd Nienke D’Haen in de ogen. In de eerste set kon D’Haen De Witte nog ongeveer bijhouden (6-4), maar in de tweede set was het eerste reekshoofd duidelijk de betere. Met 6-1 pakte ze die set en zo kon ze ook de titel mee naar huis nemen.

Chelsea Vanhoutte - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Chelsea Vanhoutte – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Ook in de finale bij de meisjes -14 ontbrak een gezonde dosis spanning. Emilia Dejonckheere had in de finale geen enkel probleem met Louise Wittouck. Met twee keer 6-1 werd zij de beste Belgische -14-jarige.

Bij de jongens was het Maxim Verboven (foto bovenaan) die met de titel ging lopen. In twee korte sets (6-1 en 6-2) rekende hij af met Nicholas Rennie om zo Belgisch kampioen te worden.

Op het hoogste niveau (-16 jaar) kroonde Lukas Daels zich tot Belgisch kampioen bij de jongens. Na een spannende eerste set die hij met 4-6 verloor tegen Seppe Cuypers, zette hij de situatie recht. Cuypers, het tweede reekshoofd, kreeg in de tweede set nog twee games van Daels, maar in de derde set bleef hij op nul steken. Met 6-2 en 6-0 pakte Daels dus de overwinning en de daarbij horende titel.

Chelsea Vanhoutte (foto links) mocht het laatste kroontje in ontvangst nemen. Tegen Nina Van Oost verloor ze in de eerste set slechts één game: 6-1. De tweede set was een stuk spannender, maar met een break voorsprong wist Vanhoutte ook die te winnen met 6-4. Ook Vanhoutte mag zich dus voor een jaar Belgisch kampioen noemen.

 

[alert type=”info” title=””]Sporfotograaf Richard van Loon bezocht de Belgische kampioenschappen in Leuven en maakte een leuk fotoverslag. Dat verslag kan je terugvinden op zijn website.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws