Home » Fed Cup » België leidt in poule D na eerste dag Fed Cup

België leidt in poule D na eerste dag Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België is in het Israëlische Eilat sterk gestart in de Fed Cup. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel wonnen Alison Van Uytvanck (WTA-43), Ysaline Bonaventure (WTA-160) en An-Sophie Mestach (WTA D-64) hun partij tegen Letland.

In het eerste duel ging de Letse Diana Marcinkevica (WTA-496) relatief vlot voor de bijl. Na nog geen uur spelen stond het 6-3 en 6-2 voor Bonaventure. Van Uytvanck leek al even vlot de tweede partij te gaan winnen tegen Jelena Ostapenko (WTA-86), maar na 6-2 in de eerste set, sloeg de Letse terug: 6-3. Set drie was echter een maat voor niets: 6-1 voor Van Uytvanck.

Bekijk hieronder het matchpunt:

In het dubbelspel koos Fed Cup-kapitein Ann Devries voor de tandem Bonaventure/Mestach. Zij veegden het Letse duo Darta-Elizabete Emulina en Anna Ozerova, twee negentienjarige meisjes zonder officiële ranking, met 6-0 en 6-1 van de baan.

Zo leidt België na dag één in poule D. Bulgarije versloeg Hongarije met 2-1 en volgt op de tweede plaats. Morgen neemt België het op tegen Hongarije. De hoogst gerangschikte Hongaarse die in actie komt in Israël is Reka-Luca Jani (WTA-234).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER