Home » Davis Cup » België maakt preselectie voor Davis Cup-duel tegen Zuid-Korea bekend

België maakt preselectie voor Davis Cup-duel tegen Zuid-Korea bekend

België maakt preselectie voor Davis Cup-duel tegen Zuid-Korea bekend

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische Davis Cup-team speelt begin februari in de Davis Cup Qualifiers tegen Zuid-Korea. Kapitein Johan Van Herck kan rekenen op de vijf best geplaatste spelers.

Op 4 en 5 februari moet België in Zuid-Korea aan de bak om een plek af te dwingen in de groepsfase van de Davis Cup Finals in september. Het selectiecomité van de Koninklijke Belgische Tennisbond maakte vandaag een preselectie van 5 spelers bekend. David Goffin (ATP-53), Zizou Bergs (ATP-129), Kimmer Coppejans (ATP-218), Sander Gillé (ATP D-60) en Joran Vliegen (ATP D-61) zullen de Belgische kleuren verdedigen.

Van Herck licht de selectie toe: “Wij selecteerden op dit moment naar goede gewoonte de drie hoogstgeplaatste enkelspelers en Sander en Joran als dubbelteam. We mogen tot de start van de ontmoeting nog drie wijzigingen aan de selectie doorvoeren. Het nieuwe tennisseizoen is nog maar juist van start gegaan en het is nog enkele weken vooraleer we afreizen naar Zuid-Korea. We hebben ervaren Davis Cup-spelers die elk over bepaalde kwaliteiten beschikken, maar ook jeugdig talent dat zich manifesteert. Laat ons nog even afwachten wat de komende weken brengen en dan een finale keuze maken. Voorlopig zijn er dus nog meerdere kandidaten in de running en we zijn ook met ieder van hen in contact om de ontmoeting optimaal voor te bereiden.”

Heel wat Belgische spelers komen net voor de afreis naar Zuid-Korea, die gepland staat op 28 januari, in actie op de BW Open in Louvain-la-Neuve. “De Challenger in België zal een ideale en laatste voorbereiding zijn voor het vertrek naar Zuid-Korea. We willen afreizen met het sterkst mogelijke Belgische team om ons opnieuw te plaatsen voor de Finals later dit jaar”, aldus kapitein Van Herck.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws