Home » ATP » België mathematisch zeker van kwartfinale in de ATP Cup

België mathematisch zeker van kwartfinale in de ATP Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de ATP Cup in Australië stoot België door naar de kwartfinale. Dankzij de 3-0 zege van Spanje tegen Japan is ons land zeker van een plek bij de twee beste tweedes.

België won op de ATP Cup met 3-0 van Moldavië en met 2-1 van Bulgarije. Tegen Groot-Brittannië werd nipt met 1-2 verloren, waardoor België tweede werd in de groep met een 6-3 matchsaldo. Dat blijkt nu voldoende voor een plek bij de twee beste tweedes.

De resultaten in de andere groepen waren beslissend voor het lot van België. Spanje won met 3-0 van Japan, waardoor dat land op een 5-4 saldo blijft steken. België is het enige land met een 6-3 saldo, maar kan nog voorbijgestoken worden door Frankrijk of Zuid-Afrika. Die landen spelen tegen elkaar en moeten met 3-0 winnen om België te passeren. Bij een andere stand dan 3-0 gaat Canada naar de kwartfinale als tweede beste tweede.

Als België de beste tweede is, dan speelt het tegen Spanje. Als België de tweede beste tweede is, dan volgt een duel met Servië. Die kwartfinales worden op vrijdag afgewerkt.

UPDATE 08/01/2020 – 12u
België kwalificeert zich niet voor de kwartfinale indien Kroatië zich kwalificeert als tweede in Groep E en Frankrijk wint met 3-0 en minder dan drie sets verliest.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS