Home » Billie Jean King Cup » België mist belangrijke pion in Fed Cup-duel met Spanje

België mist belangrijke pion in Fed Cup-duel met Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op 20 en 21 april strijdt de Belgische Fed Cup-ploeg in Kortrijk voor het behoud in Wereldgroep I. Kapitein Johan Van Herck maakte zijn selectie bekend, en daarbij is één opvallende afwezige.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Herck kan in het duel met Spanje rekenen op Alison Van Uytvanck (WTA-52), Kirsten Flipkens (WTA-55), Ysaline Bonaventure (WTA-122) en Yanina Wickmayer (WTA-126). Het duel wordt op hardcourt gespeeld, en daarom past Elise Mertens (WTA-17) voor de ontmoeting. “Elise heeft beslist om voorrang te geven aan haar voorbereiding van het gravelseizoen en zal er dus niet bij zijn in Kortrijk. Uiteraard ben ik als kapitein teleurgesteld”, aldus Van Herck.

De Belgische kapitein heeft geen spijt over de keuze van de ondergrond: “Omdat alle Belgische speelsters hun beste prestaties neerzetten op een snellere ondergrond, kwamen we al snel tot de conclusie dat we voor een snelle hardcourt moesten kiezen. Met Alison, Kirsten, Ysaline en Yanina hebben we een sterk team met veel talent, vertrouwen, ervaring en vooral een enorme drive om de Belgische driekleur te verdedigen. Nu we opnieuw de kans krijgen om voor het thuispubliek te spelen, zijn onze dames extra gemotiveerd om met de steun van hun teamgenoten en hun supporters te strijden voor elk punt. Dat is net de kracht van de Fed Cup competitie!”

View this post on Instagram

We gaan volop voor winst tegen Spanje om onze stek bij de top 8 in Wereldgroep I te behouden. Met Alison, Kirsten, Ysaline en Yanina hebben we een sterk team met veel talent, vertrouwen, ervaring en vooral een enorme drive om de Belgische driekleur te verdedigen. Nu we opnieuw de kans krijgen om voor het thuispubliek te spelen, zijn onze dames extra gemotiveerd om met de steun van hun teamgenoten en hun supporters te strijden voor elk punt. Dat is net de kracht van de Fed Cup competitie! Ondertussen zijn er al heel wat tickets de deur uit, dus wie er nog bij wil zijn op 20 of 21 april wacht best niet te lang meer om kaarten te bestellen. Ik doe dan ook graag een warme oproep aan iedereen om snel een ticket te bemachtigen en onze dames een kippenvelmoment bezorgen in de tennistempel van Kortrijk." Nous donnerons tout pour nous imposer contre l’Espagne et pour garder notre place dans le top 8 du Groupe Mondial I. Avec Alison, Kirsten, Ysaline et Yanina, nous avons une équipe forte avec beaucoup de talent, de confiance, d’expérience et surtout beaucoup de motivation pour défendre les couleurs belges. Nous avons à nouveau la chance de jouer devant notre public et nos filles sont super motivées pour se battre sur chaque point avec le soutien de leurs coéquipières et de leurs supporters. C’est la force de la compétition de la Fed Cup ! Entretemps beaucoup de tickets sont partis. Les personnes qui veulent venir les 20 et 21 avril ne doivent pas tarder à commander leurs places. Je lance donc un chaleureux appel à tous : procurez-vous vite un ticket et les filles vous feront vivre un moment magique dans le temple du tennis de Courtrai."

A post shared by Johan Van Herck (@van_herck_johan) on

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER