Home » Nieuws » België ontmoet Griekenland en Bulgarije op United Cup

België ontmoet Griekenland en Bulgarije op United Cup

België ontmoet Griekenland en Bulgarije op United Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf eind december dit jaar tot begin januari 2023 zal België deelnemen aan de United Cup in Australië. Dit evenement met gemengde teams is de opvolger van de Hopman Cup.

In de Australische steden Brisbane, Perth en Sydney zal vanaf 29 december 2022 tot 8 januari 2023 de eerste editie van de United Cup plaatsvinden. De United Cup is een evenement met gemengde teams, georganiseerd door zowel de ATP als de WTA en volgt hiermee de Hopman Cup dat liep van 1989 tot 2019.

Vervolgens was er na de Hopman Cup kortstondig de ATP Cup dat na drie edities in 2020, 2021 en 2022 al ten einde komt. Er zullen achttien landen, verdeeld over zes groepen, deelnemen aan de United Cup. De ploegen spelen enkelmatchen en gemengd dubbelspel.

België zal in groep A spelen tegen Bulgarije en Griekenland. Het Belgische team zal bestaan uit David Goffin (ATP-53), Zizou Bergs (ATP-133), Kimmer Coppejans (ATP-199), Michael Geerts (ATP-264), Elise Mertens (WTA-29), Alison Van Uytvanck (WTA-55), Magali Kempen (WTA-241) en Kirsten Flipkens (WTA D-30).

De groepwinnaars in elke stad zullen tegen elkaar strijden voor een plek in de halve finale op de United Cup. Daarnaast gaat de laatste plek van de halve finale naar het vierde best presterende team.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws