Home » Davis Cup » België ontmoet Kroatië in eerste ronde Davis Cup 2016

België ontmoet Kroatië in eerste ronde Davis Cup 2016

België ontmoet Kroatië in eerste ronde Davis Cup 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Wereldgroep van de Davis Cup in 2016 zal het Belgische team het in de eerste ronde opnemen tegen Kroatië in het weekend van 4-6 maart. Het duel zal opnieuw in België gespeeld worden op een zelf gekozen ondergrond.

Tijdens de loting in de Chileense hoofdstad Santiago was België het tweede reekshoofd. Als tegenstander in de eerste ronde werd Kroatië uitgeloot. Kroatië versloeg in hun barrages voor de wereldgroep Brazilië en keerde zo terug naar de wereldgroep. Als Kroatië met zijn beste team aantreedt, zal het voor België een zware opdracht worden want de Kroaten hebben met Marin Cilic (ATP-14) en Ivan Karlovic (ATP-18) twee spelers in de top twintig. Het is evenwel afwachten of top 20-spelers Cilic en Karlovic terug zullen keren in het Davis Cup Team. Ex-US Openwinnaar Cilic speelde in 2015 geen Davis Cup, terwijl ervaren opslagkanon Karlovic al sinds 2012 geen Davis Cup meer gespeeld heeft. In het sterke Kroatische team zitten verder ook nog het 18-jarige opkomende talent Borna Ćorić (ATP-38) en dubbelspecialist Ivan Dodig (ATP D-6).

België speelt wel al voor de vijfde keer op rij in eigen land en mag de ondergrond ook kiezen. Het duel zal in het weekend van 4-6 maart gespeeld worden. Bij een zege, wacht in de tweede ronde een confrontatie tegen Australië of de Verenigde Staten.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws