Home » Davis Cup » België op 2-0 achterstand in Kazachstan

België op 2-0 achterstand in Kazachstan

België op 2-0 achterstand in Kazachstan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste dag van Davis Cup ontmoeting met Kazachstan is niet al te best verlopen voor het Belgische team. Zowel Ruben Bemelmans (ATP-163) als David Goffin (ATP-113) gingen in Astana onderuit tegen hoger gerangschikte tegenstrevers. Het dubbelspel op dag 2 wordt dus cruciaal in deze ontmoeting.

Ruben Bemelmans moest als eerste aan de bak tegen Mikhail Kukushkin (ATP-67). Hij verloor na een spannende strijd met 6-4 6-7(3) 6-2 6-3 van de Kazachse nummer één.

In de tweede partij kwam David Goffin in actie tegen Andrey Golubev (ATP-88), het werd een marathonwedstrijd die maar liefst 4 uur en 38 minuten duurde. Onze landgenoot kreeg maar liefst vijf matchpunten, maar kon deze helaas niet benutten. Uiteindelijk moest hij met 7-6(9) 3-6 4-6 6-2 12-10 het hoofd buigen.

In principe komen Olivier Rochus en Kimmer Coppejans op zaterdag in actie in het dubbelspel. België moet het dubbel winnen als het nog kans wil maken op een plaats in de kwartfinales tegen Zwitserland of Kroatië. Zoniet wachten er barrages om het behoud in Wereldgroep 1 te verzekeren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws