Home » Billie Jean King Cup » België opent Fed Cup tegen Luxemburg

België opent Fed Cup tegen Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Belgische Fed Cup team moet in het eerste duel van groep A aan de bak tegen Luxemburg, later deze week volgen nog duels met Nederland en Kroatië. De wedstrijden worden gespeeld in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

België degradeerde vorig jaar uit de Wereldgroep II, en moet dus via 3 groepswedstrijden in de Europees-Afrikaanse zone en een barrageduel promotie proberen af te dwingen. Tegenstanders in groep A zijn Luxemburg op dinsdag, Nederland op donderdag en Kroatië op vrijdag.

Op zondag moet de winnaar van groep A het opnemen tegen de winnaar van groep D, met daarin Wit-Rusland, Bulgarije, Portugal en Turkije.

Yanina Wickmayer (WTA-73), Alison Van Uytvanck (WTA-114), An-Sophie Mestach (WTA-123) en Ysaline Bonaventure (WTA-292) verdedigen deze week de Belgische driekleur. Er worden telkens twee enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd gespeeld.

Het Belgische Fed Cup Team is er alvast klaar voor :

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER