Home » Billie Jean King Cup » België promoveert naar Wereldgroep II in Fed Cup

België promoveert naar Wereldgroep II in Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België heeft de Fed Cup-ontmoeting met Servië gewonnen. Zondag wonnen zowel Yanina Wickmayer (WTA-42) als Kirsten Flipkens (WTA-60) hun enkelwedstrijd, al ging dat niet zonder moeite. België speelt in 2017 in Wereldgroep II.

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer - © Tennis Vlaanderen
Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer – © Tennis Vlaanderen

Op de openingsspeeldag hielden België en Servië elkaar in evenwicht. Wickmayer moest als eerste op zondag de baan op tegen Aleksandra Krunic (WTA-120). Onze landgenote miste echter compleet haar start en keek al snel tegen een 1-6 achterstand aan. Ook in de tweede set bleef de Servische sterk serveren, Krunic liep een dubbele break uit en het zag er even benard uit voor Wickmayer. Coach Ann Devries bleef echter op haar speelster inpraten en Wickmayer kwam terug tot 5-5. Ze ging op en over Krunic, en bracht met 7-5 de wedstrijd terug in evenwicht.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de beslissende set hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Bij 6-6 kregen we geen tiebreak, Wickmayer bleef geconcentreerd spelen en gind door de opslag van de Servische. Haar eerste matchbal bij 7-6 was meteen raak. België had dus nog één puntje nodig om de ontmoeting te winnen.

In de vierde wedstrijd moest Flipkens het opnemen tegen de 18-jarige Ivana Jorovic (WTA-149), twee jaar geleden nog nummer één bij de junioren. In een spannende eerste set regende het breaks, maar Jorovic liet bij 4-5 de kans liggen om de set uit te serveren. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trok de ervaren Flipkens met 7-6(8) aan het langste eind. In de tweede set liep Flipkens al gauw een breakje uit, maar Jorovic knokte zich opnieuw in de set. Bij 5-4 mocht Flipkens serveren voor de wedstrijd, en dat deed ze uitstekend. Ze won set twee met 6-4 en bezorgde België zo het beslissende punt.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS