Home » Davis Cup » België speelt kwartfinale van Davis Cup tegen Canada in Middelkerke

België speelt kwartfinale van Davis Cup tegen Canada in Middelkerke

België speelt kwartfinale van Davis Cup tegen Canada in Middelkerke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwartfinale-ontmoeting in de Davis Cup tussen België en Canada van 17 tot en met 19 juli gaat door in Middelkerke en wordt outdoor gespeeld op gravel, zo heeft Tennis Vlaanderen vandaag bevestigd.

De Belgische Davis Cup ploeg wist zich begin maart ten koste van Zwitserland te plaatsen voor de kwartfinale van de Davis Cup, na een overwinning van David Goffin in de beslissende vijfde wedstrijd. De ontmoeting tegen Zwitserland ging door in Luik. Voor de kwartfinale tegen Canada, georganiseerd door Tennis Vlaanderen, is nu gekozen om outdoor op gravel te spelen in Middelkerke, aan de Belgische kust. “De keuze is gevallen op de gemeente Middelkerke omwille van het enthousiasme van het gemeentebestuur, hun know-how en ondersteuning aan het evenement, alsook de nabijheid van een stad zijnde Oostende (een ITF-vereiste),” meldt Tennis Vlaanderen.

“Middelkerke biedt bovendien de kans om toeristen en tennisliefhebbers een mooi tennisevent aan te bieden aan de kust in het zomerseizoen. Het sportpark Krokodiel, waar o.a. de Superprestige veldrijden doorgaat, zal volledig omgebouwd worden tot een tennisarena met plaats voor 6.000 toeschouwers,” aldus Tennis Vlaanderen. “Ons sportpark Krokodiel, welke in de toekomst omgebouwd zal worden tot een vrijetijdspark, heeft door zijn unieke ligging op minder dan 300 meter van het strand en de open ruimte alle mogelijkheden om omgebouwd te worden tot een heus tennisdorp,” zo voegt de gemeente Middelkerke daaraan toe.

Het Belgische team zal alvast alle steun van de Belgische tennisfans kunnen gebruiken tegen Canada, dat onder meer kan beschikken over Milos Raonic (ATP-6), Vasek Pospisil (ATP-60 en ATP D-8) en dubbelspecialist Daniel Nestor (ATP D-5). De vorige ontmoeting met Canada dateert inmiddels van 102 jaar geleden! In de eerste ronde versloeg Canada in een thuiswedstrijd Japan met 3-2, met onder meer Kei Nishikori (ATP-5) in de rangen.

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws