Home » Davis Cup » België treft Israël in Davis Cup-playoffs

België treft Israël in Davis Cup-playoffs

België treft Israël in Davis Cup-playoffs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 13 tot 15 september 2013 zal België het moeten opnemen tegen Israël in de barrageduels van de Wereldgroep. Volgens een tevreden coach Johan Van Herck was Israël de makkelijkste loting die mogelijk was.

Nadat het Belgische Davis Cup-team met David Goffin (ATP-65), Steve Darcis (ATP-108), Ruben Bemelmans (ATP-140) en Olivier Rochus (ATP-142) eerder dit jaar in eigen huis met 2-3 verloor van Servië, werden ze doorverwezen naar de barrages om hun plaats in de Wereldgroep te verdedigen. Nadat dit weekend de laatste duels van de continentale groepen gespeeld werden, volgde woensdag de loting voor die barrageduels.

En die loting was België, 15de op de ranglijst en daardoor een reekshoofd, gunstig gezind. België werd namelijk gekoppeld aan Israël (ITF-18). Dat Israël heeft exact vier spelers in de top-1000 van de wereld staan: Dudi Sela (ATP-106), Amir Weintraub (ATP-170), Dekel Bar (ATP-933) en Tal Eros (ATP-948). Dit team lijkt dus een hapklare brok voor de Belgen, al moet er ook nog rekening gehouden worden met dubbelspecialisten Jonathan Erlich (ATP dubbel-53) en Andy Ram (ATP dubbel-85).

België en Israël speelden al vier keer eerder tegen elkaar en het staat 2-2 in onderlinge duels, al dateert de laatste ontmoeting wel al van 1994. Het nieuwe duel gaat door in België en bij winst mag het Belgische team volgend jaar opnieuw in de Wereldgroep spelen. Indien de Israëlieten toch weten te stunten, dan wordt België doorverwezen naar Continentale Groep I.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws