Home » Billie Jean King Cup » België verliest eerste duel in BJK Cup

België verliest eerste duel in BJK Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België is met een nederlaag begonnen aan de eindfase van de Billie Jean King Cup. Het team van Johan Van Herck verloor met 1-2 van Slowakije.

Ysaline Bonaventure (WTA-96) begon aarzelend aan haar wedstrijd tegen Viktoria Kuzmova (WTA-146). Onze landgenote verloor het openingsduel met 2-6 en 6-7 (7).

Ook Maryna Zanevska (WTA-81) kon het tij niet keren tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-100). Zanevska won een spannende eerste set met 7-5, maar ging vervolgens met 2-6 en 3-6 onderuit.

In het dubbelspel kon België wel nog een belangrijke zege pakken. Elise Mertens (WTA D-5) en Kirsten Flipkens (WTA D-30) klopten Kuzmova (WTA D-89) en Tereza Mihalikova (WTA D-48) met 6-0 en 6-3.

Donderdag speelt België de tweede en laatste poulewedstrijd tegen Australië, dat eerder deze week met 2-1 won van Slowakije. België maakt nog steeds kans om door te stoten naar de halve finales.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER