Home » Billie Jean King Cup » België verliest ook tweede groepsduel in BJK Cup

België verliest ook tweede groepsduel in BJK Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finales van de BJK Cup. Het Belgische team verloor met 0-3 van Australië.

Alison Van Uytvanck (WTA-54) moest als eerste aan de bak tegen de Australische Storm Sanders (WTA-237). Onze landgenote keerde terug uit blessure, maar kon geen vuist maken in Glasgow. Sanders won het duel met 2-6 en 2-6.

(lees verder onder de tweets)

Als België de resterende twee wedstrijden zou winnen zonder setverlies, was het alsnog zeker van een plaats in de halve finale. Elise Mertens (WTA-29) begon goed aan haar wedstrijd tegen Ajla Tomljanovic (WTA-33) en ging met 6-4 en 4-1 aan de leiding. Onze landgenote kreeg echter last aan de schouder en verloor de tweede set met 4-6. Bij een 0-3 achterstand in set drie gooide Mertens de handdoek.

(lees verder onder de tweets)

In het afsluitende dubbelspel konden Kirsten Flipkens (WTA D-30) en Ysaline Bonaventure (WTA D-299) de eer niet redden. Samantha Stosur (WTA D-113) en dubbelpartner Sanders (WTA D-10) waren met 4-6 en 3-6 te sterk voor het Belgische duo.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER