De Belgische rolstoeltennissers hebben brons veroverd op de BNP Paribas World Team Cup in het Italiaanse Sardinië. In de kleine finale klopten Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-65) het Poolse team.

In de halve finale had België de duimen moeten leggen tegen Frankrijk, Gérard kampte met een lichte schouderblessure maar was klaar voor het duel om het brons. In de eerste wedstrijd moest Vandorpe nipt de duimen leggen tegen de Pool Tadeusz Kruszelnicki (ITF Wheelchair-26), het jonge talent uit Niel verloor met 6-1 5-7 en 6-3. Gérard klopte Kamil Fabisiak (ITF Wheelchair-17) met overtuigende 6-1 en 6-1 cijfers en dus moest het dubbelspel de beslissing brengen.

Het Belgische duo Gérard-Vandorpe knokte voor elk punt en trok met 6-3 en 6-2 aan het langste eind tegen Fabisiak en Kruszelnicki. België wint zo zijn eerste medaille ooit bij de heren op een World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup. Een historische prestatie voor het Belgische herenteam, eerder veroverde het vrouwenteam al zilver (1997) en brons (2001). De junioren eerder pakten brons (2004) en goud (2005, 2006).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.