Home » Geen categorie » België vestigt wereldrecord in tennis

België vestigt wereldrecord in tennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De rolstoeltennisclub Forest Wheels heeft zondag 26 november 2017 om 15u01 het wereldrecord rolstoeltennis verbroken.

Eén minuut na 15u stonden de Belgische rolstoeltennissers meer dan 26 uren op het tennisterrein, waardoor ze het oude Nederlandse record verbraken. Uiteindelijk hielden ze het nog vol tot 18u, waardoor het record nu op dertig uur staat.

In samenwerking met T.C. Azua en Tennis Vlaanderen organiseerde tenniscoach en Tennisplaza België-redacteur Ronny Van Langendonck het initiatief ‘Wheels for life’ voor het goede doel van ‘Music for life’ van de radiozender Studio Brussel. Onder andere Sabine Hagedoren, Wouter Vermeiren, Dave Lambert, Kevin Major, Filip DP, DJ Noski, Josh Lasden en ‘F.C. De Kampioenen’-acteur Ben Rottiers namen hun racket op tegen de rolstoeltennissers om het wereldrecord mee te verwezenlijken.

“Vooral de laatste tien minuten van de wereldrecordpoging waren heel emotioneel”, vertelt Van Langendonck. “Ik had het idee om alle aanwezige rolstoeltennissers, die deelnamen aan de realisatie van het wereldrecord, samen op het tennisterrein te laten spelen. Zo hebben we een uniek spel van acht tegen acht gespeeld tot de laatste tien seconden luidkeels werden afgeteld.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER