Home » Billie Jean King Cup » België wint dubbelspel tegen Australië en maakt nog steeds kans op halve finale

België wint dubbelspel tegen Australië en maakt nog steeds kans op halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-1) en Greet Minnen (WTA D-81) hebben het dubbelspel gewonnen in de ontmoeting met Australië. België heeft zijn lot niet meer in eigen handen, maar maakt nog kans op de halve finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na de tegenvallende resultaten in het enkelspel moesten Mertens en Minnen opnieuw de baan op tegen Ellen Perez (WTA D-43) en Storm Sanders (WTA D-33). Het Belgische duo speelde een sterke partij en haalde het na iets meer dan een uur met 6-2 en 6-4.

Dankzij de zege in het dubbelspel is België mathematisch nog niet uitgeschakeld. Als Wit-Rusland donderdag Australië klopt met 2-1, dan komt het op het gewonnen sets en games aan om de groepswinnaar aan te duiden.

(lees verder onder de tweet)

Mertens: “Toch blij met punt in het dubbelspel”

Voor Mertens was het een bewogen dag: “Na mijn nederlaag was ik uiteraard teleurgesteld, maar ik ben blij dat we ons nog konden opladen voor het dubbelspel en daar als team een punt pakten.”

Kapitein Van Herck had gemengde gevoelens: “We hebben ons lot helaas niet meer in eigen handen, dat had ik op voorhand niet verwacht. Het is te vroeg om te zeggen waar het fout is gegaan, maar chapeau aan het team dat ze alles hebben gedaan om het dubbelspel tot een goed einde te brengen om zo een kleine kans te behouden op de halve finale”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER