Home » Fed Cup » België wint groep D en strijdt tegen Groot-Brittannië om barrageticket

België wint groep D en strijdt tegen Groot-Brittannië om barrageticket

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-160) en Alison Van Uytvanck (WTA-43) hebben beiden hun duel gewonnen in de Fed Cup-ontmoeting met Bulgarije. België pakt zo de groepswinst in groep D en strijdt zaterdag tegen Groot-Brittannië om een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II.

Bonaventure zette België op voorsprong tegen Bulgarije. De Luikse won in drie sets van Elitsa Kostova (WTA-245) met 6-3 3-6 en 6-3 na een wedstrijd van 1 uur en 39 minuten. Ook Van Uytvanck wist haar wedstrijd te winnen, ze won met 6-4 en 6-2 van Tsvetana Pironkova (WTA-93). Ook in het dubbelspel bleven de Belgische meisjes foutloos, Marie Benoit (WTA D-442) maakte haar debuut aan de zijde van An-Sophie Mestach (WTA D-64). De Belgische tandem vocht een spannend duel uit met Dia Evtimova (WTA D-418) en Isabella Shinikova (WTA D-304) en trok met 6-7(4) 6-2 en 6-4 aan het langste eind.

De Belgische meisjes wonnen eerder met 3-0 van Letland en Hongarije. Dankzij de drie overwinningen is België zeker van groepswinst in groep D.

In de halve finales van zaterdag wacht de winnaar van groep B en dat is Groot-Brittannië. Het team van Judy Murray (de moeder van Andy) won in hun poule van Zuid-Afrika en Georgië. Heather Watson (WTA-85) en de zestienjarige Katie Swan (WTA-524) kwamen in actie in het enkelspel, nadat Johanna Konta (WTA-28) forfait gaf wegens ziekte.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS