Home » Billie Jean King Cup » België wint groep D en strijdt tegen Groot-Brittannië om barrageticket

België wint groep D en strijdt tegen Groot-Brittannië om barrageticket

België wint groep D en strijdt tegen Groot-Brittannië om barrageticket

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-160) en Alison Van Uytvanck (WTA-43) hebben beiden hun duel gewonnen in de Fed Cup-ontmoeting met Bulgarije. België pakt zo de groepswinst in groep D en strijdt zaterdag tegen Groot-Brittannië om een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II.

Bonaventure zette België op voorsprong tegen Bulgarije. De Luikse won in drie sets van Elitsa Kostova (WTA-245) met 6-3 3-6 en 6-3 na een wedstrijd van 1 uur en 39 minuten. Ook Van Uytvanck wist haar wedstrijd te winnen, ze won met 6-4 en 6-2 van Tsvetana Pironkova (WTA-93). Ook in het dubbelspel bleven de Belgische meisjes foutloos, Marie Benoit (WTA D-442) maakte haar debuut aan de zijde van An-Sophie Mestach (WTA D-64). De Belgische tandem vocht een spannend duel uit met Dia Evtimova (WTA D-418) en Isabella Shinikova (WTA D-304) en trok met 6-7(4) 6-2 en 6-4 aan het langste eind.

De Belgische meisjes wonnen eerder met 3-0 van Letland en Hongarije. Dankzij de drie overwinningen is België zeker van groepswinst in groep D.

In de halve finales van zaterdag wacht de winnaar van groep B en dat is Groot-Brittannië. Het team van Judy Murray (de moeder van Andy) won in hun poule van Zuid-Afrika en Georgië. Heather Watson (WTA-85) en de zestienjarige Katie Swan (WTA-524) kwamen in actie in het enkelspel, nadat Johanna Konta (WTA-28) forfait gaf wegens ziekte.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws