Home » Grand Slam » Belgisch dubbelsucces op Australian Open, Gillé-Vliegen zorgen voor valse noot

Belgisch dubbelsucces op Australian Open, Gillé-Vliegen zorgen voor valse noot

Belgisch dubbelsucces op Australian Open, Gillé-Vliegen zorgen voor valse noot

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het dubbeltoernooi van de Australian Open (Australië, Grand Slam) kwamen er donderdag vijf Belgen in actie in de eerste ronde. Drie Belgische dames boekten succes, maar Sandoran ging in een thriller onderuit.

Sander Gillé (ATP D-52) en Joran Vliegen (ATP D-51) moesten in de eerste ronde aan de bak tegen Marcelo Demoliner (ATP D-125) en Andrea Vavassori (ATP D-53). De eerste set ging met 7-6 (5) naar het Belgische duo, maar hun tegenstandster hingen met 6-7 (4) de bordjes opnieuw gelijk. Ook de derde set werd beslist in de tiebreak, daarin moesten Gillé en Vliegen met 6-7(4) het hoofd buigen.

Alison Van Uytvanck (WTA D-183) nam samen met Anhelina Kalinina (WTA D-340) een mooie start, ze klopten Eri Hozumi (WTA D-46) en Tamara Zidansek (WTA D-47) met 7-6 (4) en 6-3. In de tweede ronde volgt een confrontatie met achtste reekshoofden Anna Danilina (WTA D-14) en Sania Mirza (WTA D-29).

Kimberley Zimmermann (WTA D-39) vormt in Melbourne een duo samen met de Oekraïense Nadiia Kichenok (WTA D-75). In de eerste ronde waren ze met 6-4 en 6-3 te sterk voor thuisspeelsters Alexandra Bozovic (WTA D-224) en Lizette Cabrera (WTA D-225). Hun tegenstandsters in de volgende ronde zijn nog niet bekend.

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-50) waren eveneens succesvol, ze schakelden de veertiende reekshoofden Alicja Rosolska (WTA D-32) en Erin Routliffe (WTA D-31) met 6-4 en 6-1 uit. Viktorija Golubic (WTA D-88) en Monica Niculescu (WTA D-53) worden hun volgende tegenstandsters.

Kirsten Flipkens (WTA D-30) en Elise Mertens (WTA D-5) spelen hun eerste wedstrijd op vrijdag.


Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws