Home » ATP » Belgisch duel in eerste ronde European Open, drie Belgen aan de bak in kwalificaties

Belgisch duel in eerste ronde European Open, drie Belgen aan de bak in kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de European Open in Antwerpen (ATP 250) krijgen we enkele pittige duels in de eerste ronde. In de kwalificaties gaan drie Belgen op zoek naar een ticket voor de hoofdtabel.

De Belgische nummer één David Goffin (ATP-58) strijdt in de eerste ronde tegen een landgenoot, hij neemt het op tegen de nummer twee bij de junioren Gilles-Arnaud Bailly (ATP D-1854). De winnaar van het Belgische duel speelt tegen derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-18) in de tweede ronde.

Michael Geerts (ATP-267) mag zich eveneens opmaken voor een topwedstrijd tegen grandslamwinnaar Dominic Thiem (ATP-165). Andere mooie affiches in de eerste ronde zijn Stan Wawrinka (ATP-196) versus Richard Gasquet (ATP-83) en Andy Murray (ATP-48) moet aan de bak tegen Jaume Munar (ATP-57).

Drie Belgen in kwalificaties

Alexander Blockx (ATP-1531) debuteert zondag tegen `Dominic Stricker (ATP-139) uit Zwitserland. Ruben Bemelmans (ATP-537) keert via een wildcard terug uit tennispensioen, hij ontmoet de Fransman Geoffrey Blancaneaux (ATP-147). Als alternate mag ook Yannick Mertens (ATP-840) aantreden in Antwerpen, hij ontmoet de Nederlander Jesper De Jong (ATP-225).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER