Home » Geen categorie » Belgisch onderonsje in Luxemburg wenkt

Belgisch onderonsje in Luxemburg wenkt

Belgisch onderonsje in Luxemburg wenkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Luxemburg (International; $ 235 000). In de openingsronde ontdeed ze zich in drie sets van wildcard Heather Watson. In de tweede ronde wacht mogelijk een duel met landgenote Kirsten Flipkens.

Voor Wickmayer, teruggezakt tot plaats 63 op de wereldranglijst, was het al geleden van begin augustus dat ze nog eens een wedstrijd kon winnen op de hoofdtabel van een toernooi. In een van de laatste toernooien voor het einde van het seizoen moest Wicky dus proberen om toch nog een goed gevoel te vinden om de voorbereidingen van 2014 met volle moed aan te vatten.

Met een eerste ronde tegen de Britse wildcard Heather Watson (WTA-133), was de loting de Belgische in elk geval al goed gezind. In twee eerdere duels trok Wickmayer telkens aan het langste eind, en ook nu schoot ze het beste uit de startblokken. In een eenzijdige eerste set walste ze zonder problemen over Watson heen: 6-0.

In de tweede set kon een Watson die niets meer te verliezen had veel meer inbrengen tegen Wickmayer die haar concentratie een beetje kwijt leek te zijn. Bij 5-5 wist Watson twee spelletjes op rij te pakken om zo een derde set uit de brand te slepen: 5-7.

In die derde set was het echter terug Yanina Wickmayer die het voor het zeggen had. Met twee breaks voorsprong sloeg ze het uiteindelijk uit: 6-2. In de tweede ronde neemt Wickmayer het op tegen de Poolse kwalificatiespeelster Katarzyna Piter (WTA-144) of tegen het vierde reekshoofd en nummer 20 van de wereld… Kirsten Flipkens. Flipkens en Piter spelen dinsdag hun partij.

Alison Van Uytvanck (WTA-129), de derde Belgische die in actie kwam in Luxemburg, strandde in de derde en laatste kwalificatieronde. Daarin moest ze met 4-6 en 3-6 de duimen leggen voor de Tsjechische Tereza Smitkova (WTA-260).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws