Home » Geen categorie » Belgisch onderonsje in Pétange

Belgisch onderonsje in Pétange

Belgisch onderonsje in Pétange

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elyne Boeykens (WTA-380) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi in Pétange, Luxemburg ($ 15 000). Ze komt oog in oog te staan met onze andere landgenote in vorm, Greet Minnen (WTA-789).

Elyne Boeykens nam het vanmiddag op tegen de Oostenrijkse Pia Konig (WTA-323). Net als in haar eerste ronde-partij had Boeykens ook dit keer drie sets nodig om afstand te nemen van haar tegenstander. Ze verloor de eerste set in de tie break, 6-7(5), maar herpakte zich in de tweede en ging op haar elan verder in de derde. De match was allesbehalve een gezondheidswandelingetje, getuige daarvan zijn de eindcijfers 6-7(5), 7-5 en 6-4 op het bord.

Greet Minnen stuntte eerder door tweede reekshoofd Manon Arcangioli (WTA-287) uit het toernooi te kegelen. Wederom kreeg ze een reekshoofd op haar bord. Met Dea Herdzelas (WTA-377) kende ze echter duidelijk minder moeilijkheden. Minnen speelde het zesde reekshoofd van het kastje naar de muur en plaatste zich met een knappe 6-1 6-3 voor de halve finale.

Daarin neemt ze het op tegen niemand minder dan clubgenote Elyne Boeykens. De twee speelden afgelopen weekend nog zij aan zij finale van de nationale interclub, toen ze hun meerdere moesten erkennen in het K.T.C. van Steffi Distelmans (WTA-662), Magali Kempen (WTA-1006) en Mikhaela Boev (WTA-1241).

Boeykens en Minnen stonden op het internationale circuit nooit eerder tegenover elkaar. De halve finale staat vrijdag om 16u30 gepland.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws