Na de 2-1 nederlaag tegen Australië is België mathematisch uitgeschakeld op de Davis Cup Finals. Het team van kapitein Johan Van Herck heeft geen kans meer om bij de twee beste tweedes te horen.

Nadat het Australische team zich terugtrok uit het dubbelspel was er nog een sprankeltje hoop, maar eens de rekenmachines bovengehaald werden bleek dat België geen kans meer had om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Rusland heeft meer gewonnen matchen en Argentinië heeft meer gewonnen sets, dus David Goffin (ATP-11) en co stoten niet door naar de laatste acht.

Van Herck toonde zich na afloop ontgoocheld: “De start van beide wedstrijden was niet ideaal, we zijn ontgoocheld over de uitschakeling. Het was ook de laatste wedstrijd van Steve Darcis (ATP-158) in de Davis Cup, het is een beetje triest dat het zo moet eindigen op deze wereldbeker. We hebben kansen gehad om beter te doen.”

Volgend jaar zal België zich opnieuw moeten kwalificeren voor de Davis Cup Finals: “Met het afscheid van Steve verliezen we veel ervaring, maar ik heb vertrouwen in Kimmer Coppejans (ATP-161) en Ruben Bemelmans (ATP-263) om zijn plaats in te nemen. Samen met Goffin en ons dubbelteam hebben we voldoende kwaliteit om er volgend jaar opnieuw bij te zijn.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.