Home » WTA » Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Libéma Open (Nederland, WTA International) kwamen vrijdag drie Belgen in actie in de kwartfinales. David Goffin (ATP-33), Kirsten Flipkens (WTA-69) en Greet Minnen (WTA-139) moesten het hoofd buigen op het Nederlandse gras.

Goffin stond in de kwartfinale tegenover de Fransman Adrian Mannarino (ATP-44). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 en ging ook in de tweede set meteen door de opslag van zijn tegenstander. De service van Goffin sputterde echter en Mannarino profiteerde van de situatie: 5-7. In de derde set werd een break de Luikenaar fataal, hij moest met 3-6 het onderspit delven.

Flipkens stond vorig jaar in de finale in Rosmalen, maar dit jaar moet ze in de kwartfinale haar meerdere erkennen in kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA-134). Eén break in elke set was voldoende voor de Kazachse om met tweemaal 6-4 het laken naar zich toe te trekken.

Ook Minnen redde het niet tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA-60). Onze landgenote verweerde zich kraning, maar ging na 2 uur en 13 minuten met 4-6, 7-5 en 6-3 onderuit. Dankzij haar knappe prestatie zal Minnen zo’n twaalf plaatsen stijgen op de WTA-ranking en een nieuwe career high bereiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden