Op de Libéma Open (Nederland, WTA International) kwamen vrijdag drie Belgen in actie in de kwartfinales. David Goffin (ATP-33), Kirsten Flipkens (WTA-69) en Greet Minnen (WTA-139) moesten het hoofd buigen op het Nederlandse gras.

Goffin stond in de kwartfinale tegenover de Fransman Adrian Mannarino (ATP-44). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 en ging ook in de tweede set meteen door de opslag van zijn tegenstander. De service van Goffin sputterde echter en Mannarino profiteerde van de situatie: 5-7. In de derde set werd een break de Luikenaar fataal, hij moest met 3-6 het onderspit delven.

Flipkens stond vorig jaar in de finale in Rosmalen, maar dit jaar moet ze in de kwartfinale haar meerdere erkennen in kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA-134). Eén break in elke set was voldoende voor de Kazachse om met tweemaal 6-4 het laken naar zich toe te trekken.

Ook Minnen redde het niet tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA-60). Onze landgenote verweerde zich kraning, maar ging na 2 uur en 13 minuten met 4-6, 7-5 en 6-3 onderuit. Dankzij haar knappe prestatie zal Minnen zo’n twaalf plaatsen stijgen op de WTA-ranking en een nieuwe career high bereiken.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.