Home » WTA » Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Libéma Open (Nederland, WTA International) kwamen vrijdag drie Belgen in actie in de kwartfinales. David Goffin (ATP-33), Kirsten Flipkens (WTA-69) en Greet Minnen (WTA-139) moesten het hoofd buigen op het Nederlandse gras.

Goffin stond in de kwartfinale tegenover de Fransman Adrian Mannarino (ATP-44). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 en ging ook in de tweede set meteen door de opslag van zijn tegenstander. De service van Goffin sputterde echter en Mannarino profiteerde van de situatie: 5-7. In de derde set werd een break de Luikenaar fataal, hij moest met 3-6 het onderspit delven.

Flipkens stond vorig jaar in de finale in Rosmalen, maar dit jaar moet ze in de kwartfinale haar meerdere erkennen in kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA-134). Eén break in elke set was voldoende voor de Kazachse om met tweemaal 6-4 het laken naar zich toe te trekken.

Ook Minnen redde het niet tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA-60). Onze landgenote verweerde zich kraning, maar ging na 2 uur en 13 minuten met 4-6, 7-5 en 6-3 onderuit. Dankzij haar knappe prestatie zal Minnen zo’n twaalf plaatsen stijgen op de WTA-ranking en een nieuwe career high bereiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws