Home » Geen categorie » Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Belgische bijltjesdag in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Geen Belgische overwinningen op de eerste dag van de Topshelf Open in Rosmalen: An-Sophie Mestach (WTA-145) en Yanina Wickmayer (WTA-54) verloren hun wedstrijd in de eerste ronde, Alison Van Uytvanck (WTA-92) en Olivier Rochus (ATP-472) werden uitgeschakeld tijdens de kwalificaties.

Wickmayer trof het niet met de loting en moest meteen aan de bak tegen vijfde reekshoofd Andre Petkovic (WTA-20), die op Roland Garros de halve finale bereikte. De Duitse haalde het vlot met 6-2 6-4.

Mestach, die een wildcard kreeg voor het toernooi, kreeg de Magdalena Rybarikova (WTA-35) als opponente. Mestach kon het tempo van de Tsjechische aardig volgen, maar werd toch twee keer gebroken. Ze verloor na 1 uur en 36 minuten met 6-4 6-4.

In het kwalificatietoernooi slaagden Van Uytvanck en Rochus er niet in om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, Van Uytvanck verloor na een spannende wedstrijd van de Wit-Russische Olga Govortsova (WTA-109) met 6-2 3-6 6-3. De Italiaan Paolo Lorenzi (ATP-81) was dan weer met 6-4 2-6 6-3 te sterk voor Rochus.

Maandag komen er drie landgenoten in actie in Rosmalen : Kirsten Flipkens (WTA-25) moet het opnemen tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-56) in de laatste wedstrijd op Centre Court. Van Uytvanck en Wickmayer komen in actie in het dubbelspel. Kimmer Coppejans moet wachten tot dinsdag om zijn eerste ronde wedstrijd tegen titelverdediger Nicolas Mahut af te werken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws