Home » Geen categorie » Belgische clash in Auckland

Belgische clash in Auckland

Belgische clash in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Yanina Wickmayer als Kirsten Flipkens wisten vannacht hun tweede ronde partij winnend af te sluiten in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Morgen zullen zij elkaar bekampen voor een plaats in de halve finale.

Yanina Wickmayer, derde reekshoofd op de hoofdtabel, overkwam de Zwitserse Romina Oprandi in 6-3, 6-0. In het begin van de wedstrijd leek het een spannende partij te zullen worden, maar toen onze landgenote bij 4-3 in de eerste set door de opslag van de Zwitserse brak, kon deze laatste geen enkel spelletje meer winnen. Wickmayer stoot zo overtuigend door naar de kwartfinale van een van haar lievelingstoernooien. De Vlaams-Brabantse won hier immers in 2010 en verloor de finale in 2011.

De opponente van Wickmayer in de kwartfinale wordt niemand minder dan Kirsten Flipkens. Zij kende weinig problemen met haar tegenstandster Pauline Parmentier. De Franse werd routinematig opzij geschoven in iets meer dan een uur. Voor de 26-jarige Flipkens betekent deze overwinning opnieuw een grote stap in haar queeste naar de top 50. Ze is nu nog amper enkele punten verwijderd van dit doel.

De twee Belgen stonden al twee maal tegenover elkaar, en beide keren trok Wickmayer aan het langste eind. Hun laatste ontmoeting dateert al van Wimbledon 2010, waar het 7-6(9), 6-4 werd in het voordeel van de 23-jarige.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws