Home » Geen categorie » Belgische clash in kwalificaties Hobart

Belgische clash in kwalificaties Hobart

Belgische clash in kwalificaties Hobart

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

2014 is morgen exact vijf dagen onderweg, en het eerste Belgische duel zal dan al een feit zijn. An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck wonnen beiden hun tweede kwalificatieronde op de Hobart International ($ 250 000) en maken nu onderling uit wie een plaats op de hoofdtabel verdient.

An-Sophie Mestach (WTA-143) had beduidend meer problemen gehad om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde dan Alison Van Uytvanck (WTA-112), maar tijdens de tweede ronde waren de rollen omgekeerd. Zevende reekshoofd Lara Arruaberrena (WTA-102) kon Mestach enkel iets in de weg leggen in de eerste set. Maar met een break voorsprong pakte de Belgische toch redelijk eenvoudig die set: 6-4. In de tweede set stond er helemaal geen maat meer op Anso. Met een bagel verzekerde ze zich van de laatste kwalificatieronde.

Daarin neemt ze het dus op tegen Alison Van Uytvanck. Tegen de Servische Jovana Jaksic (WTA-152) had het negende reekshoofd het echter toch niet makkelijk. Jaksic begon sterk aan de partij en ging twee keer door de opslag van de Belgische: 2-6. Daarna was Van Uytvanck beter wakker. Ze moest nog steeds haar uiterste best doen voor elk punt, maar met een break voorsprong in elke set verzekerde ze toch het Belgische duel: 6-4 en 6-4.

In 2012 namen Van Uytvanck en Mestach het op het allerhoogste niveau al eens tegen elkaar op. Toen was het uiteindelijk Mestach die het na een spannende wedstrijd met 6-4, 4-6 en 6-4 haalde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws