Home » Geen categorie » Belgische clash in kwartfinales Bron

Belgische clash in kwartfinales Bron

Belgische clash in kwartfinales Bron

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische dames blijven het goed doen in het Franse Bron (ITF 10 000). Zowel Ysaline Bonaventure als Alison Van Uytvanck (foto) plaatsten zich vrij makkelijk voor de kwartfinale en wachten elkaar nu op.

Ysaline Bonaventure (WTA-392) had nooit problemen tegen de Franse kwalificatiespeelster Alix Collombon (WTA-797). Collombon kreeg amper kansen en zag na iets meer dan een uur dan ook de partij naar Bonaventure gaan: 6-2 en 6-3.

Even later deed Alison Van Uytvanck (WTA-192) het zo mogelijk nog beter. Ook zij had maar een uurtje nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar gunde haar tegenstandser, de Française Sherazad Benamar (WTA-466), slechts twee games. Het werd 6-0 en 6-2.

In de kwartfinales moeten de twee Belgische talenten het nu tegen elkaar opnemen voor een plaatsje in de halve eindstrijd. Daarmee zijn ze echter niet aan hun proefstuk toe. Vier jaar geleden speelden ze namelijk op het juniorencircuit al eens in een halve finale tegen elkaar. Toen trok Van Uytvanck duidelijk aan het langste eind. Naast Bonaventure en Van Uytvanck speelt ook Elyne Boeykens nog in Bron. Zij werkt haar tweede ronde echter pas donderdag af.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws