Home » Geen categorie » Belgische dames op het appel in Shrewsbury

Belgische dames op het appel in Shrewsbury

Belgische dames op het appel in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Aegon GB Pro-Series Shrewsbury (ITF, $ 25 000) kunnen op heel wat Belgische interesse rekenen. Maar liefst 4 speelsters tekenen present op de hoofdtabel. Bovendien komen ze vandaag allemaal in actie, zowel in het enkel- als in het dubbelspel.

Greetje Minnen (WTA-460) baande zich gisteren nog overtuigend een weg uit de kwalificaties en mocht zo Elyne Boeykens (WTA-363), Marie Benoît (WTA-288) en Sofie Oyen (WTA-450) vervoegen op de hoofdtabel. In de eerste ronde van dit Engelse toernooi krijgen we zelfs meteen een Belgisch duel. Boeykens neemt het op tegen Benoît, het achtste reekshoofd.

Minnen krijgt dan weer het vijfde reekshoofd, Chloé Paquet (WTA-252) voorgeschoteld. Oyen mag meteen na Minnen het terrein op. Zij kruist de degens met thuisspeelster Freya Christie (WTA-531), op papier zeker een haalbare kaart.

Ook in het dubbelspel verdedigen de dames onze Belgische driekleur. Elyne Boeykens sluit een bondgenootschap met de Griekse Valentini Grammatikopoulou (WTA-375). Zij spelen in de late namiddag tegen Barbara Bonic (WTA-663) en Diana Marcinkevica (WTA-455). Minnen en Oyen moeten het opnemen tegen Elaine Genovese (NR) en Emma Hurst (WTA-1266).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws