Home » Geen categorie » Belgische damesteam in halve finale van landencompetitie rolstoeltennis

Belgische damesteam in halve finale van landencompetitie rolstoeltennis

Belgische damesteam in halve finale van landencompetitie rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische damesteam plaatsten zich vandaag voor de halve finales op de kwalificaties voor de BNP Paribas World Team Cup 2015. Ze wonnen in het beslissende dubbelspel tegen Polen.

Vandaag stonden de tweede poulewedstrijden van de kwalificaties voor de BNP Paribas World Team Cup 2015 op het programma. De BNP Paribas World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams. Het Belgische damesteam moet zich via deze kwalificaties trachten te selecteren voor het hoofdtoernooi in mei 2015.

Sofie Cox (ITF-138) en Els Verhoeven (ITF-33) moesten het vandaag in hun tweede poulewedstrijd opnemen tegen de Poolse dames. De derde Belgische speelster, Jenny Otte (ITF-155) moest vandaag niet aan de slag.

De 20-jarige Cox ging als eerste op het terrein tegen Katarzyna Wojcieszak (ITF-93), maar moest haar meerdere erkennen en verloor met 6/0 en 6/3. De Oost-Vlaamse Verhoeven had dus de taak om de ontmoeting in evenwicht te brengen en slaagde in haar opdracht. Ze won haar partij tegen Lucyna Mietrkiewicz (ITF-64) met 6/3 en 6/2. Hierdoor moesten ze nog volop aan de bak in het beslissende dubbelspel. Na een nerveuze start in de eerste set kwamen ze 3/0 achter tegen Wojcieszak en Mietrkiewicz, maar toen kwamen ze goed op dreef en wonnen zes games op een rij, 6/3. In de tweede set gingen ze verder op hun elan en wonnen ze met 6/2.

Door deze overwinning plaatsten de dames zich voor de halve finales en heeft de laatste poulewedstrijd van morgen tegen reekshoofd Italië geen belang meer.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws