Home » Davis Cup » Belgische Davis Cup-ploeg afgereisd naar Tallinn

Belgische Davis Cup-ploeg afgereisd naar Tallinn

Belgische Davis Cup-ploeg afgereisd naar Tallinn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag is de Belgische Davis Cup-ploeg onder leiding van kapitein Johan Van Herck afgereisd naar Tallinn (Estland) voor de ontmoeting met Oekraïne. “De sfeer in de groep zit goed”, vertelt Ruben Bemelmans (ATP-170) exclusief aan Tennisplaza België.

Na een rustige vlucht en taxirit kwam de Belgische delegatie maandagmiddag aan in hun hotel in de Estse hoofdstad Tallinn. “Ik heb alvast uitstekend geslapen”, vertelt Bemelmans na de eerste nacht. “Het hotel valt goed mee, alleen zijn de kamers niet zo heel groot. Afgelopen nacht heb ik dus wat moeten lepelen met David (Goffin (ATP-46), nvdr.), met wie ik een kamer deel”, lacht hij.

De inzet van het duel tegen Oekraïne is een plaats bij de beste zestien in de Wereldgroep. Een moeilijke opdracht, maar niet onhaalbaar volgens Bemelmans. “De sfeer in de groep zit alvast héél goed en het geloof is er. De komende dagen zal er goed getraind worden en morgen is er dan ook nog eens het officiële diner. Onze week zit netjes volgepland.”

Van Herck rekent voor België ook op Steve Darcis (ATP-362) en Olivier Rochus (ATP-604). Bij Oekraïne zijn de meeste ogen gericht op Sergiy Stakhovsky (ATP-92). De ontmoeting vindt plaats van 12 tot en met 14 september in het Tere Tennis Centre in Tallinn.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws