Home » Davis Cup » Belgische Davis Cup-ploeg in Brazilië: “Wij gaan voor de overwinning”

Belgische Davis Cup-ploeg in Brazilië: “Wij gaan voor de overwinning”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kapitein Johan Van Herck en zijn ploeg kijken vol vertrouwen uit naar het Davis Cup-duel in en tegen Brazilië komend weekend. “Iedereen is er klaar voor”, klinkt het.

“Afgelopen zondag zijn we met de trainingen gestart, iedereen is klaar”, vertelt Van Herck. “We bevinden ons op 900 meter hoogte waar de bal hoger en sneller botst. Onze enkelspelers zijn dat gewend en zijn aangepast aan de ondergrond.”

Onder die enkelspelers dit keer geen David Goffin (ATP-21), Ruben Bemelmans (ATP-132) en Steve Darcis (ATP-313), maar dat is volgens Van Herck geen al te groot probleem. “We focussen op de spelers die er wel zijn en ik denk dat we de kwaliteiten hebben om Brazilië te kloppen. We hebben in het verleden al bewezen dat we ondanks enkele afzeggingen in staat zijn om te winnen.”

Beslissing accepteren

Van Herck benadrukt dat hij wel zijn uiterste best heeft gedaan om Goffin en Darcis mee naar Brazilië te nemen. “We hebben lange discussies gehad en ik voelde veel zin bij hen, maar David en Steve hebben een andere beslissing genomen en die moeten we accepteren.”

[alert type=”info” title=”De Greef vol ambitie”]Arthur De Greef (ATP-202), samen met Kimmer Coppejans (ATP-195) enkelspeler in het duel met Brazilië, gelooft ook volop in de kansen van België. “We hebben niets te verliezen en dus voelen we geen druk. Het zal niet makkelijk zijn, maar Kimmer en ik zijn er klaar voor en onze ambitie is winnen.”[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden