Home » Rising Stars Tennis Tour » Belgische dubbeltitel voor Gillé en Vliegen in Damme

Belgische dubbeltitel voor Gillé en Vliegen in Damme

Belgische dubbeltitel voor Gillé en Vliegen in Damme

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgen Sander Gillé (ATP D-427) en Joran Vliegen (ATP D-986) zijn de winnaars van het dubbeltoernooi van Damme. In de finale haalden ze het vlot van het Frans-Luxemburgse duo Hoang en Nastasi.

Gillé en Vliegen waren het eerste reekshoofd in Damme en kenden op weg naar de finale weinig moeite met hun tegenstanders. Ze verloren slechts elf spelletjes in drie wedstrijden.

In de finale namen ze het op tegen Antoine Hoang en Ugo Nastasi. Beide spelers verloren eerder op de dag hun kwartfinale in het enkelspel. Hoang verloor na 3 uur en 36 minuten spelen van de Duitser Marvin Netuschil. Daardoor werd de finale drie kwartier uitgesteld en werd er gestart rond 18u45.

Gillé en Vliegen hadden weinig last van het uitstel. De Limburgers dubbelen regelmatig samen en zijn duidelijk op elkaar ingespeeld. Met een vlotte 6-2 en 6-3-zege kroonden ze zich tot de eerste dubbelwinnaars van de Rising Stars Tennis Tour 2015.

Voor Gillé is het al zijn zevende dubbeltitel op het Futurescircuit. Vliegen haalde zijn vierde dubbeltitel binnen. Als dubbelduo is het reeds hun derde titel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws