Home » Billie Jean King Cup » Belgische Fed Cup-ploeg legt ook Hongarije over de knie

Belgische Fed Cup-ploeg legt ook Hongarije over de knie

Belgische Fed Cup-ploeg legt ook Hongarije over de knie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook op dag twee van de Fed Cup – met als inzet de play-offs van Wereldgroep II – maakte de Belgische ploeg weinig woorden vuil aan haar tegenstander. Alison Van Uytvanck (WTA-43), Ysaline Bonaventure (WTA-160) en An-Sophie Mestach (WTA D-64) pakten Hongarije in na nog geen vier uur tennis.

Bonaventure had net geen vijftig minuten nodig om komaf te maken met Fanni Stollar (WTA-533): 6-1 en 6-2. Van Uytvanck verzekerde België daarna van winst door met 6-1 en 6-3 van Anna Bondar (WTA-371) te winnen. Bonaventure en Mestach klaarden de klus in het dubbel helemaal. Na drie sets stond het 3-6, 6-2 en 6-2 voor de Belgische meisjes tegen Dalma Galfi (WTA D-473) en Reka-Luca Jani (WTA D-231).

Ysaline Bonaventure en Fanni Stollar - © Tennis Vlaanderen
Ysaline Bonaventure en Fanni Stollar – © Tennis Vlaanderen

Na dag twee staat België nog steeds aan kop in poule D. Bulgarije volgt op de tweede plaats nadat het vandaag Letland met 2-1 opzij zette. Morgen strijden België en Bulgarije voor groepswinst en een barragewedstrijd tegen de winnaar uit een andere poule met als inzet de play-offs van Wereldgroep II.

Bulgarije, op papier de moeilijkste tegenstander uit de poule, moet morgen verslagen worden om kans te maken op de play-offs. Zal het dubbelspel de beslissing moeten brengen? “Ik bekijk het match per match, en dat is geen cliché”, zegt Devries op de website van Het Nieuwsblad. “We hebben vorig jaar gezien hoe moeilijk het is uit deze zone te geraken. Toen dachten we nochtans dat we favoriet waren omdat Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer erbij waren.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws