Home » Geen categorie » Belgische finale in De Haan

Belgische finale in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis in De Haan (België, $ 15 000) krijgt een Belgische finale. Julien Cagnina (ATP-522) en Yannick Vandenbulcke (ATP-487) wisten de finale te halen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Cagnina kwam zaterdag als eerste aan de bak tegen de Argentijn Juan Pablo Ficovich (ATP-485). De Belg had 2u22 nodig om met 6-4 en 7-6 (3) te winnen van Ficovich. Cagnina kan voor zijn tweede futurestitel van het jaar gaan, eerder won hij in Turkije.

De tweede Belg die vandaag aantrad in de halve finale was Vandenbulcke. Hij had een lastige tegenstander in de Fransman Alexis Musialek (ATP-421). In een wedstrijd met wisselende kansen haalde hij het uiteindelijk met 6-1, 4-6 en 6-1 na 2u10. Ook Vandenbulke kan voor zijn tweede titel van het jaar gaan, eerder won hij het toernooi in Kroatië.

De stand in onderlinge ontmoetingen tussen beide spelers is 1-1. Vandenbulcke won de eerste ontmoeting in 2013 in twee sets, Cagnina was een jaar later de sterkste in drie sets.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS